اولین همایش انجمن های میراث فرهنگی استان یزد برگزار شد
به گزارش يزدفردا به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد: به مناسبت گرامیداشت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه ها ، «اولین همایش انجمن های میراث فرهنگی استان یزد » در محل باغ دولت آباد برگزار شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در این همایش گفت: انجمن های میراث فرهنگی در حفاظت ، صیانت و احیای همه دستاوردهای تاریخی و فرهنگی می توانند تاثیر بسزایی داشته باشد با حمایت این انجمن ها میراث فرهنگی و مشارکت مردمی می توان صنعت گردشگری را توسعه داد.
به گفته مهندس سیفی انجمن های می توانند در زمینه های پژوهش و تحقیق در حوزه های فرهنگی و گردشگری ، حفاظت و مرمت مواریث فرهنگی ، معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری با بر پایی نمایشگاه و جشنواره نقش موثری داشته باشند.
وی حفاظت و پاسداری از حریم میراث فرهنگی ، نگهد اری از آثار و ابنیه و اشیاء باستانی و محوطه های تاریخی ، حمایت و تشویق هنرمندان رشته های مختلف مختلف هنرهای سنتی و فراهم نمودن امکانات لازم جهت پیشبرد و اعتلای هنرهای بومی را از جمله فعالیتهای مثبت انجمن های میراث ذکر کرد.
مسئول انجمن های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در این همایش گفت: در استانهایی که انجمن های بیشتری وجود داشته باشد، تعداد تخریبها و حفاریهای آثار باستانی و قدیمی به مراتب کمتر است.
مهدیه منوچهری افزود: گستردگی فضای میراث فرهنگی ، طیف فرهنگی گسترده ای را تشکیل می دهد و همکاری و مشارکت مردمی به خصوص انجمن های میراث از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی اظهار داشت: این انجمن ها به عنوان پل ارتباطی مستحکم بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مردم هستند و وظیفه آموزش دادن، آگاه سازی مردم و معرفی وجوه ناشناخته میراث فرهنگی را به عهده دارند.
منوچهری اظهار امیدواری کرد که با ایجاد و گسترش انجمن های میراث فرهنگی و همکاری صمیمانه مردم بتوان در حفظ و احیاء یادگارهای ارزشمند گذشتگان گامهای اساسی برداشت.
معاون سیاسی امنیتی استانداری یزد نیز گفت: همه اقشار جامعه باید در نگهداری و پاسداشت میراث فرهنگی و تاریخی بکوشند و آن را چراغ راه آینده خود بدانند.
دوران با بیان اینکه توجه و توصیه به امر گذشتگان و عبرت گرفتن از تاریخ در قرآن نیز اشاره شده است تصریح نمود: بحث و بررسی و تحقیق وپژوهش در زمینه های تاریخی و فرهنگی موجب رونق صنعت گردشگری می شود.
رییس دانشکده معماری دانشگاه یزد نیز در همایش یاد شده گفت: ارزشمند ترین میراث ، مواریث زنده نظیر استادکاران ، هنرمندان سنتی و شخصیتهای برجسته در زمینه معماری هستند.
دکتر کاظم ماندگاری اظهار داشت: تشکیل انجمن ها احیاء سنتهای فرهنگی گذشته است و در جلب حمایت مادی و معنوی مردم و تشریک مساعی همه جانبه آنان در زمینه حفظ، احیاء و پژوهش است.
درپایان همایش رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از 14 نفر اعضای انجمن میراث فرهنگی احمد آباد به عنوان انجمن نمونه تشکر و قدردانی نمودند
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 25,دسامبر,2024